Advokati traže odlaganje suđenja Trampu zbog navodnog pokušaja da poništi izbore

Advokati traže da suđenje Trampu bude održano nakon američkih predsedničkih izbora

18.08.2023. 17:07
  • Podeli:
Donald Tramp tanjug ap Alex Brandon (-64cc917889fa4.webp Foto: Tanjug/Ap/Alex Brandon

Advokati bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa zatražili su od federalnog sudije u Vašingtonu da suđenje Trampu zbog optužbi da je navodno pokušao da poništi izborni poraz od Džozefa Bajdena 2020, zakaže za april 2026. godine.  

Advokati traže da suđenje Trampu bude održano nakon američkih predsedničkih izbora, u novembru 2024. godine, na kojima Tramp prednjači za republikansku nominaciju za te izbore, prenosi Rotjers.

"Javni interes je u pravdi i pravičnom suđenju, a ne u žurbi u donošenju presude", naveli su Trampovi advokati.

Specijalni tužilac Džek Smit, zatražio je prethodno od američkog okružnog sudije Tanje Čutkan da zakaže suđenje Tramp za 2. januar 2024., odnosno dve sedmice pre nego što se daju prvi glasovi za republikansku nominaciju za predsedničke izbore.

Velika porota u američkoj saveznoj državi Džordžiji podigla je 14. avgusta optužnicu protiv Trampa zbog pokušaja da poništi svoj poraz od demokrate Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine.

To je četvrta krivična prijava protiv Trampa i druga koja ga tereti da je pokušao da promeni rezultate glasanja 2020. godine.

Reagujući na podizanje još jedne optužnice, bivši predsednik SAD je rekao da je reč o politički motivisanim i nameštenim optužbama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()