Ako hoće da nerviraju Kinu, uspeće im: SAD, Japan i Južna Koreja održaće nove zajedničke vežbe

Zvaničnici su takođe kritikovali nedavna lansiranja balističkih projektila Severne Koreje

02.06.2024. 15:40
  • Podeli:
minoru kihara, lojd ostin, šin von sik - sleva, 2 jun 2024 - foto Caroline Chia Pool Photo via AP Tanjug-665c763289315.webp Foto: Caroline Chia/Pool Photo via AP/Tanjug

Sjedinjene Američke Države, Japan i Južna Koreja dogovorile su se da održe nove trilateralne zajedničke vežbe ovog leta.

Kako je danas preneo AP, sastanku u Singapuru na kojem je pomenuta odluka donesena, prisustvovao je američki sekretar za odbranu Lojd Ostin, ministar odbrane Japana Minoru Kihara i ministar odbrane Južne Koreje Šin Von Sik.

Trojica zvaničnika su se obavezali da će nastaviti sa jačanjem trilateralne saradnje kako bi se "obezbedio mir i stabilnost na korejskom poluostrvu, Indo-Pacifiku i šire".

Zvaničnici su takođe kritikovali nedavna lansiranja balističkih projektila Severne Koreje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()