Ako Rusi govore istinu, onda je to američka bruka: Šest sistema "patriot" uništeno od početka 2024.

PVO ciljevi uništeni su projektilima i dronovima-kamikazama, kao što su "geran", u dubini protivnika, ili "lancet", na liniji fronta

12.03.2024. 14:30
  • Podeli:
patriot - sistem reuter-63a41b72dc0a1.webp Foto: Reuters

Od početka ove godine Oružane snage Rusije uništile su najmanje 40 lansera različitih sistema Vojske Ukrajine, dvadesetak radara i šest američkih PVO sistema "patriot", navode ruski vojni izvori.

Od početka 2024. godine, Ukrajina je izgubila više lansera protivvazdušnog raketnog sistema "S-300" u varijantama "S-300PT" i "S-300PS". Uništeno je i desetak radara iz ovih kompleksa, a reč je o onima za označavanje ciljeva i navođenje protivvazdušnih raketa.

Za dva i po meseca ruske Oružane snage uništile su šest lansera američkih PVO sistema "patriot". Postoje i informacije o uništenju najmanje dva radara sa ovih kompleksa.

Pogođena su i četiri lansera francuskog PVO sistema "SAMP-T", tri nemačkog "IRIS-T" i jedan lanser norveškog "NASAMS-a". Uništeno je desetak radara iz ovih kompleksa.

Prema podacima koje iznose RIA Novosti, pozivajući se na podatke Ministarstva odbrane i pojedinih jedinica Oružanih snaga Rusije koje učestvuju u borbama, ukrajinski PVO ciljevi uništeni su projektilima i dronovima-kamikazama, kao što su "geran", u dubini protivnika, ili "lancet", na liniji fronta.

Na prvoj liniji fronta gubici Oružanih snaga Ukrajine su malo skromniji - dva PVO sistema "buk-M1" i 14 PVO sistema "strela-102".

Niko nije brojao prenosive protivvazdušne raketne sisteme, protivavionske topove tipa "ZU-23-2" i mobilne mitraljeze na kamionima, koji su takođe uništavani.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()