Američka tajna služba: Napadač je ispalio više hitaca na Trampa sa uzvišene lokacije izvan skupa

O incidentu se vodi istraga i Tajna služba je o događaju obavestila FBI, rekao je portparol službe Entoni Guljelmi

14.07.2024. 03:54
  • Podeli:
donald tramp, pokušaj ubistva donalda trampa - 13 jul 2024 - foto Reuters (14)-66932ad0375a1.webp Foto: Reuters

Osoba koja je pucala na skup bivšeg predsednika i republikanskog kandidata Donalda Trampa ispalila je više hitaca sa "uzvišene pozicije" izvan mesta gde se održavao miting pre nego što su ga agenti tajne službe neutralisali, saopštili su zvaničnici.

"Tokom kampanje bivšeg predsednika Trampa u Batleru u Pensilvaniji 13. jula oko 18.15 osumnjičeni za pucnjavu je ispalio više hitaca prema bini sa uzvišene pozicije, van mesta gde se održavao skup", navela je Tajna služba u saopštenju.

Pripadnici Tajne službe su "neutralisali napadača koji je sada mrtav", dodaje se u saopštenju.

"Američka tajna služba brzo je odgovorila zaštitnim merama i bivši predsednik Tramp je bezbedan. Jedan čovek iz publike je ubijen, a još dve osobe su zadobile kritične povrede", navodi se.

O incidentu se vodi istraga i Tajna služba je o događaju obavestila FBI, rekao je portparol službe Entoni Guljelmi.

U pucnjavi na republikanskom skupu Tramp je tokom govora pogođen hicem u uho, nakon čega su ga pripadnici tajne službe sklonili sa govornice.

Napad su osudili američki zvaničnici uključujući predsednika Džozefa Bajdena, kao i drugi svetski lideri.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()