Američke i britanske snage izvele više raketnih napada na Jemen

Centralna komanda SAD saopštila je da će ''nastaviti da deluje sa partnerima kako bi Huti bili pozvani na odgovornost i kako bi bila umanjena njihova vojna sposobnost“.

17.06.2024. 19:48
  • Podeli:
sana jemen Cpl. Tim LaurenceRAFUK Ministry of Defense via AP via Tanjug-65daec1229fd0.webp Foto: Cpl. Tim LaurenceRAFUK Ministry of Defense via AP/Tanjug

Američke i britanske snage izvele su najmanje šest vazdušnih napada na jemenski međunarodni aerodrom Hodeida i četiri udara na ostrvo Kamaran u blizini luke Salif u Crvenom moru, javila je Al Masira, televizijska kuća pod kontrolom jemenskih Huta. 

Prošlog četvrtka, američke i britanske trupe izvršile su tri raketna napada na di agresija je sa 3 napada gađala distrikt Al Salif.

Prošle srede, izvedena su dva napada na Al Tuhajat i granatirana je oblast Al-Džabana, zapadno od grada, navodi jemenska televizija.

Huti izvode napade na brodove u vodama Jemena od novembra, u znak solidarnosti sa Palestincima u sukobu sa izraelskim snagama u Pojasu Gaze.

Centralna komanda SAD saopštila je da će ''nastaviti da deluje sa partnerima kako bi Huti bili pozvani na odgovornost i kako bi bila umanjena njihova vojna sposobnost“.

Operacije Huta poremetile su globalni transport, primoravajući kompanije da se preusmere na duže i skuplje rute oko Južne Afrike. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()