Opasne igre na nebu: Američki borbeni avioni presreli ruske kod Aljaske

Ruski avioni nisu narušili američki vazdušni prostor

16.02.2023. 21:13
  • Podeli:
F-16_borbeni avion_Foto Pixabay-1667577851622.webp Foto: Pixabay

Borbeni avioni Američkog ratnog vazduhoplovstva presreli su ruske ratne avione i bombardere koji su leteli kod Aljaske.

Incident je drugi po redu u poslednja dva dana, prenosi CNN, precizirajući da ruski avioni nisu narušili kanadski ni američki vazdušni prostor. drugi put u dva dana. 

Ovaj incident dolazi nakon incidenta koji se dogodio u utorak, kada su dva američka lovca F-35 presrela dva ruska bombardera tipa TU-95 kao i nekoliko borbenih aviona SU-30 i SU-35 na 300 kilometara od obala Aljaske.

Ni taj incident već nije bio izdvojen jer su samo dan ranije lovci F-16 Američkog ratnog vazduhoplovstva presreli takođe ruske bombardere i borbene avione u Zoni identifikacije protivvazdušne obale Aljaske.

Kako prenose američki mediji, ni tada ruski avioni nisu narušili američki vojni prostor, što je potvrđeno i iz američke vojske.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()