Američki politikolog: Ukrajina će izgubiti polovinu države

Miršajmer ocenjuje da će rat trajati još dve godine.

13.07.2023. 13:36
  • Podeli:
donjeck ukrajina reuters-6422e5005dd22.webp Foto: Reuters

Ukrajina će nakon pobede Rusije izgubiti ogromne teritorije i postati "odgrizak država", ocenjuje američki politikolog Džon Miršajmer.

On je pozvao Zapad da se "pripremi za neprijatnu rusku pobedu".

U intervjuu za "Saut Čajna morning post" Miršajmer navodi da će "ono što ostane od Ukrajine biti nefunkcionalna država koja neće moći da vodi velike vojne operacije protiv Rusije".

"Taj ostatak Ukrajine neće zadovoljavati kriterijume za ulazak u EU i NATO. Mislim da će to biti krajnji rezultat", procenjuje Miršajmer.

On smatra da će Ukrajina izgubiti još "nekoliko velikih komada zemlje, što će biti jednako polovini njene teritorije".

Miršajmer ocenjuje da će rat trajati još dve godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()