Američki razarač oborio projektil lansiran sa teritorije koju kontrolišu Huti

Kako je saopštila američka mornarica, brod nije oštećen, a u napadu nije bilo povređenih ili materijalne štete

31.01.2024. 14:55
  • Podeli:
huti jemen reuters-65b5787af1200.webp Foto: Reuters

Američka centralna komanda (CENTCOM) saopštila je da je razarač navođenih raketa klase "USS Grejvli" američke mornarice uspešno oborio protivbrodsku krstareću raketu, lansiranu sa teritorije koju kontrolišu Huti u Jemenu.

Ovo je drugi napad jemenskih militanata na američki ratni brod koji patrolira u Crvenom moru poslednjih dana.

Kako je saopštila američka mornarica, brod nije oštećen, a u napadu nije bilo povređenih ili materijalne štete.

Prethodno je jemenska pobunjenička grupa Huti saopštila da je ispaljeno nekoliko projektila na američki razarač „USS Grejvli“ u Crvenom moru i da će nastaviti sa napadima na američke i britanske snage, u znak podrške Palestincima, prenosi agencija Saba. 

"Jemenske oružane snage nastavljaju vojne operacije uspostavljajući blokadu izraelske plovidbe u Crvenom i Arapskom moru sve dok se ne postigne prekid vatre, a hrana i lekovi ne budu dostavljeni opkoljenom palestinskom narodu u Pojasu Gaze", rekao je portparol jemenske pobunjeničke grupe koju podržava Iran.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()