Američki tužilac podneo ostavku u Sudu za zločine OVK: Umesto Tačijevog postupak protiv Trampa

Vajting je drugi američki tužilac koji napušta ovu funkciju

23.09.2023. 17:08
  • Podeli:
Tan2023-03-3102011702_7 donald tramp AP PhotoEvan Vucci-64269ed64d8d9.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Američki tužilac Aleks Vajting podneo je ostavku u Specijalnom sudu u Hagu gde se sudi bivšim liderima tzv. OVK za ratne zločine i zločine protiv čvečnosti počinjene na Kosovu i Metohiji i priključiće se postupku koji se vodi protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Još nije poznato koja će tačno biti uloga Vajtinga u timu specijalnog tužioca Džeka Smita, prenosi Politiko, ali navodi da je Vajting primećen u Okružnom sudu u Vašingtonu.

Pre Vajtinga, i Džek Smit je napustio Specijalni sud u Hagu, nakon čega je prešao na procesuiranje bivšeg američkog predsednika.

Posle Smitovog odlaska, Vajting je bio glavni tužilac u slučaju protiv Hašima Tačija, Jakupa Krasnićija, Kadrija Veseljija i Redžepa Seljimija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()