Amerika neće propasti do marta: Lideri Kongresa postigli dogovor o finansiranju vlade

Sporazum je postignut neposredno pre isticanja prvog roka 19. januara

14.01.2024. 09:14
  • Podeli:
kapitol hil, američki kongres - profimedia-65a397862cf2b.webp Foto: Profimedia

Lideri američkog Kongresa postigli su dogovor o nacrtu zakona o kratkoročnom finansiranju od dve tranše, kako bi bilo obezbeđeno finansiranje vlade do marta, rekao je za Si-En-En dobro obavešteni izvor.

Kako se navodi, sporazum je postignut neposredno pre isticanja prvog roka za finansiranje 19. januara. Drugi rok za finansiranje vlade bio je 2. februar.

Republikanci u Predstavničkom domu imaće onlajn konferenciju u nedelju da bi razgovarali o nastavljanju finansiranja vlade, rekao je izvor za CNN.

Lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer i predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson objavili su prošlog vikenda da su postigli dogovor o glavnim troškovima, što je prvi korak u procesu finansiranja federalne vlade.

Finansiranje uključuje 1,59 biliona dolara za fiskalnu 2024. godinu, uključujući 886 milijardi dolara za odbranu i 704 milijarde dolara za ostalu potrošnju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()