Amerika obustavila potragu na oborenim objektima, Kanada i dalje traga

Potraga je obustavljena u udaljenim oblastima Aljaske i oblasti Haron u Mičigenu, pošto su uslovi isuviše teški da bi ona bila nastavila

18.02.2023. 16:04
  • Podeli:
Tan2023-02-0716491625_7 američka mornarica balon kina špijun U.S. Navy via AP-63e612f780602.webp Foto: Tanjug/ U.S. Navy via AP

Sjedinjene Američke Države zvanično su obustavile potragu za dva neidentifikovana objekta koja je oborila američka vojska iznad Severne Amerike.

Prethodnog vikenda američka vojska je oborila tri leteća objekta, od kojih jedan iznad Kanade. Jedan neimenovani vojni zvaničnik je rekao da oni možda nikada neće biti pronađeni, preneo je Miror.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi je izjavio da su objekti "možda povezani sa komercijalnim ili istraživačkim entitetima, pa su stoga benigni", ali je dodao i da je teško utvrditi motiv ili poreklo tri objekta, ukoliko ne budu pronađeni.

Međutim, američki zvaničnici su obustavili potragu za objektima koji su oboreni u udaljenim oblastima Aljaske i oblasti Haron u Mičigenu, jer su uslovi isuviše teški da bi se nastavila potraga.

Kanadski zvaničnici nastavljaju da traže treći objekat, koji je oboren iznad njihove teritorije, pokrajine Jukon.

Prvi oboreni balonu ispred obala Južne Karoline, je pronađen i poslednji komadi ostataka su preneti u laboratoriju FBI-ja u Virdžiniji, radi kontraobaveštajne provere.

Predsednik SAD Džozef Bajden je izjavio da ne deluje da je taj balon povezan sa kineskim obaveštajnim programom, kako se prvobitno tvrdilo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()