Amerika priprema novu formulaciju za članstvo Ukrajine u NATO

Razmatra se i imenovanje specijalnog predstavnika za Ukrajinu

29.05.2024. 18:22
  • Podeli:
nato reuters-65b17a05c9d81.webp Foto: Reuters

Zajednička deklaracija sa predstojećeg samita NATO saveza u Vašingtonu sadržavaće novu formulaciju o aspiracijama Ukrajine za članstvo, izjavila je stalni predstavnik SAD pri Alijansi DŽulijan Smit.

"Biće to novi jezik u deklaraciji samita o aspiracijama Ukrajine za članstvo. Neće izgledati baš kao jezik koji smo koristili prošle godine", rekla je Smitova tokom virtuelne konferencije za novinare.

Ona je dodala da NATO razmatra da li da imenuje specijalnog predstavnika za Ukrajinu koji bi vodio razne inicijative širom vojnog bloka.

Sljedeći samit NATO saveza biće održan u Vašingtonu od 9. do 11. jula i tada će biti obeleženo 75 godina vojnog bloka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()