Amerikanci će ubrzati slanje PVO Ukrajincima

Nakon Nemaca, i Amerikanci će isporučiti sofisticirane protivvazdušne sisteme Ukrajini

11.10.2022. 21:55
  • Podeli:
pvo sad profimedia-1665512734380.webp Foto: Profimedia

Portparol Bele kuće Džon Kirbi izjavio je danas da će SAD raditi na ubrzanju isporuke sofisticiranih NASAMS protivvazdušnih sistema Ukrajini što je pre moguće.

Američki predsednik Džozef Bajden obećao je u ponedeljak ukrajinskom predsedniku Volodomiru Zelenskom da će Vašington obezbediti napredne vazdušne sisteme nakon ruskih raketnih napada na gradove širom Ukrajine, preneo je Rojters.

Ukrajina je u danas dobila prvi od četiri PVO sistema IRIS-T koje je Nemačka ranije obećala da će isporučiti, rekao je izvor iz nemačkog ministarstva odbrane, potvrđujući pisanje nemačkog lista Der Spigel.

Isporuka je obavljena ranije nego što je planirano, dodao je izvor, prenosi Rojters.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zahvalio se danas, tokom virtualnog šastanka idera G7, nemačkom kancelaru Olafu Šolcu jer je ubrzao isporuku PVO sistema.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()