Amerikancima dozlogrdilo, Džonson poručuje: Nemam "apetita" za dalje finansiranje Ukrajine

Izraženo je uverenje da će Tramp da pozove ruskog predsednika Vladimira Putina i reći mu da je to "bilo dovoljno"

12.10.2024. 09:09
  • Podeli:
majk džonson, lider republikanaca u predstavničkom domu kongresa, spiker - 14 nov 2023 - AP Photo J. Scott Applewhite Tanjug (2)-655474cb46fb6.webp Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite/Tanjug

Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Majk Džonson izjavio je danas da "nema apetita" da nastavi da finansira Ukrajinu.

Kako prenosi Ukrinform, on je to izjavio u intervjuu za Pančbol njuz (Punchbowl News) .

"Nemam apetita za dalje finansiranje Ukrajine i nadam se da to nije neophodno. Ako predsednik (Donald) Tramp pobedi, verujem da on zapravo može da privede kraju taj sukob", rekao je Džonson.

On je izrazio uverenje da će Tramp pozvati ruskog predsednika Vladimira Putina i reći mu da je to "bilo dovoljno". 

"I mislim da su svi širom sveta umorni od ovoga i žele da se to reši. Dakle, kakvi god da su uslovi, nisam siguran, ali ako Kamala Haris bude predsednica, mislim da se to neće završiti, a to je očajan i opasan scenario", zaključio je Džonson.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()