Apokaliptične scene: Oluja 'Babet' stigla do Škotske, jedna osoba izgubila život

Ukupno je više od 400 domova evakuisano zbog očekivanih poplava

20.10.2023. 09:01
  • Podeli:
Tan2023-10-1919222214_3  Škotska oluja babet Andrew MilliganPA via AP-6532279b2cc42.webp Foto: Tanjug/Andrew Milligan/PA via AP

Telo 57-godišnje žene izvučeno je iz reke u Angusu, u Škotskoj, nakon što je na obale Velike Britanije stigla oluja „Babet“, saopštile su lokalne vlasti.

Ukupno je više od 400 domova evakuisano zbog očekivanih poplava, a više od 4.000 objekata ostalo je bez struje zbog snažnih olujnih udara.

Na pojedinim mestima istaknuta su i upozorenja opasnosti po život, a u gradu Brečinu u Škotskoj, stanovnicima je rečeno da se evakuišu.

Meteorološka agencija u Velikoj Britaniji izdala je crveno upozorenje za delove Škotske jer se očekuju velike padavine, kao i zbog mogućnosti velikih poplava opasnih po život.

Vlasti drugih zemalja severne Evrope takođe su se pripremile za oluju koja dolazi sa istoka, a danski mediji su javili da će taj region pogoditi verovatno najveće poplave u poslednjih 110 godina.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()