Aromatično primirje: Severna Koreja će privremeno obustaviti slanje balona sa smećem u Južnu Koreju

Južna Koreja je saopštila ranije danas da će uskoro preduzeti važne korake odmazde protiv Severne Koreje u vezi sa letećim đubretom

02.06.2024. 17:55
  • Podeli:
baloni sa smećem, đubretom, severna koreja, južna koreja, severna koreja poslala balone sa smećem đubretom u južnu koreju - 1 jun 2024 - Jeonbuk Fire Headquarters via AP, File Tanjug-665c95dddff74.webp Foto: Jeonbuk Fire Headquarters via AP, File/Tanjug

Severna Koreja će privremeno obustaviti slanje balona sa smećem u Južnu Koreju, javila je državna agencija KCNA, pozivajući se na izjavu zamenika ministra odbrane te zemlje.

Severna Koreja će, međutim, nastaviti akciju ako Južna Koreja pošalje letke sa sadržajem protiv Severne Koreje na drugu stranu, navodi se u izveštaju, preneo je Rojters.

Južna Koreja je saopštila ranije danas da će uskoro preduzeti važne korake odmazde protiv Severne Koreje, koja lansira balone sa smećem preko granice.

Kako je preneo AP, direktor za nacionalnu bezbednost Južne Koreje Čang Ho-đin rekao je da su najviši zvaničnici na hitnom sastanku odlučili da preduzmu oštre mere protiv Severne Koreje kao odgovor na njenu nedavnu seriju provokacija.

Čang je severnu kampanju balonom i njeno navodno ometanje GPS signala nazvao "apsurdnim, iracionalnim aktima provokacije koje normalna zemlja ne može da zamisli". 

On je optužio Severnu Koreju da hoće da izazove "nemire u javnosti i haos" u Južnoj Koreji.

Južnokorejski zvaničnici nisu precizirali koje će korake preduzeti u slučaju da Severna Koreja nastavi da šalje balone sa smećem na njihovu teritoriju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()