Atal iznenadio sve svojom izjavom: Francuska će možda poslati svoje trupe u Ukrajinu?

Atal je rekao da Pariz neće moći da prihvati pobedu Rusije u sukobu.

27.02.2024. 11:04
  • Podeli:
gabrijel atal profimedia-0835200694-659d2f17e234b.webp Foto: Profimedia

Francuski premijer Gabrijel Atal izjavio je da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu, čime je ponovio raniji komentar predsednika Emanuela Makrona.

Atal je rekao da Pariz neće moći da prihvati pobedu Rusije u sukobu.

Posle konferencije o Ukrajini koju je juče organizovao Pariz, Makron je izjavio da su zapadni lideri razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu i da nije postignut konsenzus, ali da se ništa ne može isključiti i da će biti učinjeno sve da se spreči da Rusija pobedi.

"Ništa se ne može isključiti u ratu koji je u toku na pragu EU", rekao je Atal radiju RTL odgovarajući na pitanje o mogućnosti razmeštanja francuskih trupa u Ukrajini.

Zapadne zemlje, uključujući članice EU, pružaju vojnu i finansijsku pomoć Kijevu od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini u februaru 2022. godine.

Kremlj je dosledno upozoravao protiv nastavka isporuka oružja Kijevu, uz napomenu da će to dovesti do dalje eskalacije sukoba. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()