Japan: U sudaru dva aviona poginulo pet pripadnika Obalske straže

Agencija Kjodo javlja da je iz aviona evakuisano svih 400 putnika

02.01.2024. 11:27
  • Podeli:
zapalio se avion japan airlines, džepen erlajns, tokio - 2 jan 2023 - Kyodo News via AP Tanjug (3)-6593e46753844.webp Foto: Kyodo News via AP/Tanjug

Pet pripadnika japanske Obalske straže poginulo je danas kada se njihov avion sudario sa avionom "Džepen erlajnsa" (JAL) na aerodromu Haneda u Tokiju. U avionu Obalske straže bilo je ukupno šest članova posade, prenosi NHK.

Avion "Džepen erlajnsa" se posle  sudara zapalio, a svih 379 putnika i članova osoblja je evakuisano iz letelice, bez povreda opasnih po život.
Među 367 putnika u avionu, bilo je i osmoro dece, preneo je Kjodo. 

Putnički avion je dolazio iz grada Sapora na severu Japana, dok je avion obalske straže prevozio robu za pomoć za područja pogođena zemljotresom.

Putnički avion se, pošto je sleteo, tokom rulanja sudario sa drugom letelicom na pisti, navodi JAL. 

Ministarstvo za zemljište, infrastrukturu, saobraćaj i turizam saopštilo je da istražuje slučaj.

Avion obalske straže je prevozio robu za pomoć za područja pogođena zemljotresom, navodi agencija. Ministarstvo dodaje da je aerodrom zatvoren za saobraćaj.

Televizija NHK izveštava da vatrogasci gase požar koji je izbio u putničkom avionu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()