Bahmut: Ruske trupe na četiri kilometra do opkoljavanja ukrajinske vojske

Steže se obruč oko ukrajinskih jedinica

12.03.2023. 21:38
  • Podeli:
bahmut ukrajina reuters (3)-640e37f68d18f.webp Foto: Reuters

Preostalo je još oko četiri kilometra do opkoljavanja ukrajinskih trupa u Bahmutu, izjavio je danas komandant ukrajinske jedinice koja se bori u tom gradu.

"Borbe se upravo sada vode na ulicama u Bahmutu. Najveća pretnja je to što linija koja se brani nije duža od četiri kilometra. Nema ništa bez logistike, snabdevanja i municije", rekao je Denis Jaroslavski za Espreso TV, prenosi TASS.

Ukrajinski portal Strana preneo je upozorenje jednog ukrajinskog vojnika koji se bori u Bahmutu da će onog trenutka kada Rusi preuzmu kontrolu nad putem za Hromovo, Bahmut, "grad tvrđava postati zajednička grobnica".

"Tada više neće imati smisla da ćutimo o stvarima koje nas već mesecima iritiraju. Možda će neko u njima videti izdaju, ali mene to ne zanima. Strpljenje je na izmaku", upozorio je na svom Telegram kanalu vojnik 93. brigade ukrajinske vojske.

A borbe se nastavljaju i u samoporglašenoj LNR gde su tri civila poginula, a devet ih je ranjeno od ukrajinskih minobacača, 
objavio danas na svom Telegram kanalu Vitalij Mihajlov, načelnik uprave okruga Perevalsk.

Prema njegovim rečima, udar je izveden u kvartu oko autobuske stanice, pri čemu su oštećene obližnje stambene kuće, dve benzinske pumpe i parkirani automobili, prenosi TASS.

I dok iz EU stiže pomoć Ukrajini u vidu naoružanja ali i finansijska, sa druge strane okeana kao da je na redu - zatišje.

Portal Politiko  je u današnjoj opširnoj analizi američko-ukrajinskih odnosa u kontekstu rata u Ukrajini naveo da su oni uglavnom u ''zastoju'' otkako je administracija predsednika Džozefa Bajdena obećala podršku ''koliko god bude potrebno'' da bi se Ukrajina odbranila od ruske invazije.

Više od godinu dana od početka sukoba i iza kulisa javnosti sve više se produbljuju razlike između Vašingtona i Kijeva u vezi sa ratnim ciljevima i projekcijama  trajanja i ishoda sukoba, prenosi američki portal.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()