Bajden: Cilj mi je da ponovo ujedinim Ameriku

Posle Filadelfije, Bajden će sa suprugom Džil otputovati u Harisburg

07.07.2024. 21:29
  • Podeli:
džozef bajden, 5 jul 2024 - foto Reuters-668aecaeba1e0.webp Foto: Reuters

Američki predsednik Džozef Bajden danas je izjavio da je njegov cilj da “ponovo ujedini Ameriku”, kao i da je veliki optimista kada je budućnost u pitanju ako se Amerikanci budu držali zajedno.

On je to izjavio u govoru u jednoj crkvi u severozapadnoj Filadelfiji tokom posete američkoj saveznoj državi Pensilvaniji koja ima kritičnu važnost za izbore, prenosi CBS Njuz.

“Bavim se ovim poslom vrlo dugo, i moram najiskrenije reći da nikada nisam bio toliko optimističan kada je u pitanju američka budućnost, samo ako se budemo držali zajedno”, istakao je Bajden, dodavši da se Americi moraju vratiti dostojanstvo i nada.

Bajden se našalio i na račun svojih godina.

“Možda izgledam kao da mi je 40, ali ja sam već dugo tu”, rekao je predsednik SAD.

Posle Filadelfije, Bajden će sa suprugom Džil otputovati u Harisburg. 

Današnja Bajdenova poseta Pensilvaniji dolazi u trenutku dok nastoji da ojača podršku za svoju izbornu kampanju nakon nesigurnog nastupa u tv debati sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom.

Posle debate i sugestija da bi trebalo da se povuče, Bajden je članovima svog izbornog štaba rekao da ni pod kojim uslovima ne planira da se povuče iz izborne trke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()