Bajden i poverljivi dokumenti: Ne zna se ko je ulazio u kuću američkog predsednika

Ministarstvo pravde SAD je u petak saopštilo da će imenovati specijalnog tužioca koji će nadgledati istragu o tzv. Bajdenovim dokumentima.

16.01.2023. 17:59
  • Podeli:
joe_biden - reuters-1667456148743.webp Foto: Reuters

Kancelarija Bele kuće saopštila je danas da ne postoji evidencija posetilaca kuće predsednika SAD Džozefa Bajdena u Vilmingtonu u Delaveru, u kojoj su pronađeni poverljivi dokumenti iz njegovih potpredsedničkih dana, jer je to privatna rezidencija.

Predsednik Nadzornog odbora Predstavničkog doma iz redova republikanaca zatražio je u nedelju evidenciju posetilaca Bajdenove kuću u Vilmingtonu nakon što su u njegovoj kancelariji i garaži pronađeni poverljivi dokumenti, prenosi Rojters.

Ministarstvo pravde SAD je u petak saopštilo da će imenovati specijalnog tužioca koji će nadgledati istragu o tzv. Bajdenovim dokumentima.

Republikanci su pokušali da uporede istragu o Bajdenovim poverljivim dokumentima i tekuću istragu koja je pokrenuta protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa nakon prestanka predsedničke funkcije, iako pravni eksperti ukazuju da ovi slučajevi nisu isti.

Poverljiva dokumenata pronađena su protekle nedelje i u bivšoj Bajedenovoj potpredsedničkoj rezidenciji, kao i u kancelariji koju je koristio u Vašingtonu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()