Bajden: Pokušavamo precizno da utvrdimo šta se dogodilo Prigožinu

Nisam iznenađen, kaže američki predsednik

26.08.2023. 13:46
  • Podeli:
Tan2023-07-0711021461_2 džozef bajden AP PhotoEvan Vucci)-64a863f222687.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Predsednik SAD Džozef Bajden saopštio je da američki zvaničnici pokušavaju da precizno utvrde kako je avion Jevgenija Prigožina, vođe ruske paravojne formacije Vagner pao u Rusiji. 

Rusija je prethodno kritikovala Bajdena što je pokazao nedostatak iznenađenja na informaciju da je Prigožin poginuo u avionskoj nesreći i upozorila da nije prikladno da Vašington iznosi takve primedbe.

"Ne znam tačno šta se dogodilo, ali nisam iznenađen. U Rusiji se ne dešava gotovo ništa iza čega ne stoji predsednik Putin, ali ne znam dovoljno o ovome", rekao je ranije Bajden u razgovoru sa novinarima, preneo je Rojters.

Avion Embraer koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg srušio se u sredu uveče u Tverskom regionu, a na spisku putnika nalazio se i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin.

Poginulo je svih 10 osoba koje su se nalazile u avionu.

Prigožin (62) je predvodio pobunu protiv ruskog vojnog vrha 23 i 24. juna za koju je Putin rekao da je mogla da preraste u građanski rat, navodi britanska agencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()