Bajdenu preti impičment: Predstavnički dom SAD otvara istragu o opozivu predsednika

Bajden se našao na udaru optužbi republikanaca

12.09.2023. 17:55
  • Podeli:
Tan2023-07-0711021461_2 džozef bajden AP PhotoEvan Vucci)-64a863f222687.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Predstavnički dom američkog Kongresa otvoriće istragu o opozivu predsednika Džozefa Bajdena, kaže republikanac Kevin Makarti, prenosi BBC.

Američki predsednik Džo Bajden mogao bi da se suoči sa mogućom istragom o opozivu zbog poslovnih odnosa njegove porodice.

Predsedavajući Predstavničkog doma SAD Kevin Makarti rekao je da usmerava odbore da otvore zvaničnu istragu o onome što je nazvao „kulturom korupcije“, prenosi Skaj njuz.

On je rekao da su tokom proteklih nekoliko meseci „republikanci iz Doma otkrili ozbiljne i verodostojne optužbe o ponašanju predsednika Bajdena“.

Republikanci, koji sada usko kontrolišu Predstavnički dom, optužili su Bajdena da je profitirao dok je bio potpredsednik od 2009. do 2017. od stranih poslovnih poduhvata njegovog sina Hantera Bajdena. Još nisu izneli dokaze.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()