Baltimor: Nestali radnici sa mosta su verovatno poginuli

Most u Baltimoru se urušio kada je u njega udario teretni brod

26.03.2024. 21:59
  • Podeli:
baltimor most AP PhotoSteve Helber via tanjug-660336daea955.webp Foto: AP PhotoSteve Helber via Tanjug

Šest radnika se vode kao nestali nakon rušenja mosta u Baltimoru, a pretpostavlja se da su poginuli, rekao je izvršni direktor kompanije koja je zapošljavala građevinske radnike angažovane na mostu.

"Osim njih jedna osoba je nepovređena, a druga je u bolnici u veoma teškom stanju", rekao je šef vatrogasne službe Baltimora Džejms Volas.

Metalni most preko reke Potapsko u američkoj državi Meriland, dugačak 2,6 kilometara, gotovo potpuno se srušio kada je u jedan njegov stub udario veliki singapurski teretni brod.

Vozila koja su popadala sa mosta na drumskoj gradskoj obilaznici, pre svega namenjenoj kamionima, nađena su pomoću sonara, ali se još uvek ne zna koliko ih je ukupno.

S obzirom na to da je brod jurio prema mostu veoma velikom brzinom, vlasti nisu imale dovoljno vremena da spreče sve automobile da pređu preko mosta, ali su ipak mnogo pomogli, rekao je guverner Merilenda Ves Mur.

"Ovi ljudi su heroji. Spasili su živote sinoć", rekao je Mur.

U Baltimoru se nalazi jedna od najvećih teretnih luka u SAD.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()