Barnije: Neću povećavati poreze svim Francuzima, ali najbogatiji će morati da pomognu

Barnije je juče predstavio novu francusku vladu

22.09.2024. 21:42
  • Podeli:
mišel barnije-66d9a3ffa5e97.webp Foto: AP Photo/Michel Euler

Francuski premijer Mišel Barnije izjavio je danas da neće povećati poreze većini francuskih poreskih obveznika, iako će najbogatiji morati da pomognu da se zatvori rupa u budžetu.

Najznačajniji zadatak Barnijea biće predlog budžeta za 2025. u vreme kada se Francuska već bori da obuzda sve veći budžetski deficit, preneo je Rojters.

 "Neću da povećavam poreze svim Francuzima, ni najskromnijim, ni ljudima koji rade, ni srednjoj klasi. Ali ne mogu da isključim najbogatije iz nacionalnog napora da se popravi situacija", rekao je Barnije za televiziju Frans 2.

Barnije je, takođe, rekao da je otvoren za promene penzione reforme, ali da bilo kakve promene ne bi trebalo da potkopaju finansiranje penzionog sistema.    

On naveo da želi da uzme u obzir teškoće sa kojima se suočavaju zaposlene majke tokom dugog radnog staža i da je otvoren za sugestije poslodavaca i sindikata.

 Barnije je, takođe, obećao pragmatične mere za ograničavanje imigracije.

"Potreban nam je evropski odgovor. Moramo da preduzmemo akciju i kod kuće. Moramo da se pozabavimo pitanjem imigracije mnogo rigoroznije", istakao je Barnije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()