Bdenje osmoro unuka: Poslednji oproštaj od kraljice Elizabete Druge

Osmoro unuka preminule britanske kraljice Elizabete Druge bdelo je danas nad kovčegom sa njenim telom.

17.09.2022. 20:48
  • Podeli:
elizabeta II reuters.jpg Foto: Reuters

Dok mnogi u Londonu i dalje čekaju u redu da odaju poslednju poštu preminuloj kraljici Elizabeti Drugoj, njenih osmoro unuka je u subotu bdelo nad kovčegom u Vestminsterskoj dvorani.

Vilijam, princ od Velsa, i Hari, vojvoda od Saseksa, bili su u uniformama, a na bdenju su bili i princeze Beatris i Eugenija, Zara Tindal i Piter Filips, kao i ledi Luiz Vindzor i Džejms.

Najstariji je Piter Filips koji ima 44 godine, a najmlađi Džejms sa 14.

Tokom subote pre podne, kralj Čarls Treći i princ Vilijam porazgovarali su i zahvalili se ljudima koji satima čekaju da odaju počast kraljici.

"Nadam se da se niste previše smrzli", rekao je Čarls okupljenima, aludirajući na niske temperature tokom noći.

"Neverovatno nam mnogo znači što ste ovde", rekao je princ Vilijam u razgovoru sa ljudima u redu.

Pojedini strani državnici, među kojima japanski car Naruhito i carica Masako, kojima je to prvo prekookeansko putovanje od 2019. godine, već su krenuli u London kako bi priststvovali sahrani kraljice Elizabete u ponedeljak.

Iz Pekinga je saopšteno da će potpredsednik Vang Ćišan, kao specijalni izaslanik kineskog predsednika Sija Đinpinga, prisustvovati sahrani kraljice.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()