Bela kuća osudila teroristički napad u Moskvi: Scene su užasne i teške za gledanje

Navedeno je da SAD sakupljaju informacije i navedeno da "u ovom trenutku nema naznaka da su Ukrajina ili Ukrajinci umešani u pucnjavu"

23.03.2024. 07:11
  • Podeli:
džon kirbi, 22 mart 2024 - profimedia-65fe728b36448.webp Foto: Profimedia

Bela kuća je osudila teroristički napad u Moskvi, a portparol za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi je izrazio saučešće porodicama žrtava ubijenih.
"Scene su užasne i teške za gledanje, a naše misli su sa žrtvama ovog stravičnog napada", rekao je Kirbi.

On izjavio je da SAD sakupljaju informacije o terorističkom napadu i dodao da "u ovom trenutku nema naznaka da su Ukrajina, ili Ukrajinci, umešani u pucnjavu". 

"Želim da vas odvratim u ovom trenutku od bilo kakve povezanosti sa Ukrajinom", rekao je Kirbi novinarima u Beloj kući.

On se osvrnuo na bezbednosno upozorenje od 7. marta, koje je objavila američka ambasada u Rusiji, da "ekstremisti" imaju planove za neposredan napad na Moskvu.

"Mislim da to nije bilo povezano sa ovim konkretnim napadom", rekao je Kirbi.

Početkom marta, SAD su izdale upozorenje svojim građanima u Rusiji, pozivajući ih da izbegavaju javna mesta i masovna okupljanja. Američka ambasada je tvrdila da "ekstremisti" imaju neposredne planove za napad na Moskvu, a nekoliko drugih ambasada je sledilo njen primer.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()