Bela kuća: Severna Koreja tajno doprema granate Rusiji za rat u Ukrajini

Severna Koreja je u septembru demantovala da isporučuje oružje Severnoj Koreji

02.11.2022. 16:43
  • Podeli:
sjeverna_koreja - rueters-1664358119039.webp Foto: Reuters

Vlasti Sjedinjenih Američkih država saopštile su da Severna Koreja Rusiji tajno doprema artiljerijske granate za upotrebu u ratu protiv Ukrajine, javlja Anadolu Agency (AA).

Koordinator američkog Saveta za nacionalnu bezbednost za strateške komunikacije Džon Kirbi rekao je na webinaru da je Severna Koreja u septembru javno demantovala da namerava da isporuči municiju i oružje Rusiji.

"Naše informacije pokazuju da DNRK (Severna Koreja) tajno snabdeva ruski rat u Ukrajini značajnim brojem artiljerijskih granata", rekao je Kirbi novinarima.

Kazao je da to Severna Koreja radi tako da izgleda kao da je reč o pošiljkama u zemlje Bliskog istoka i Severne Afrike.

"Nastavićemo da pratimo da li su ove pošiljke primljene", rekao je Kirbi.

Podsetimo, severnokorejski zvaničnik je  u septembru rekao da Vašington i „druge neprijateljske snage šire glasine o trgovini oružjem“ između Severne Koreje i Rusije.

„Upozoravamo SAD da prestanu da daju nepromišljene izjave“, rekao je on i dodao da Severna Koreja zadržava pravo da izvozi vojnu opremu.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()