Belorusija počela s proverom spremnosti oružanih snaga

Putin i Lukašenko su u ponedeljak dogovorili i formiranje zajedničke regionalne grupe vojnih trupa

11.10.2022. 13:39
  • Podeli:
Aleksandar Lukašenko_MVP Uzbekistana_REUTERS-1663935487766.webp Foto: MVP Uzbekistana / Reuters

U Belorusiji je danas počela provera spremnosti oružanih snaga, saopštilo je belorusko ministarstvo odbrane.

"Od 11. oktobra, Državni sekretarijat Saveta bezbednosti Belorusije, u skladu sa uputstvima predsednika, sprovodi proveru spremnosti oružanih snaga Belorusije. Provera je sveobuhvatnog karaktera i uključuje najvažnija pitanja provere spremnosti za izvršavanje zadataka", navodi se u saopštenju, prenela je agencija RIA Novosti.

U toku inspekcijskog nadzora, vojne jedinice i pođedinici razradiće pitanja dovođenja snaga u borbenu gotovost, izvođenja marša, raspoređivanja, uz izvršavanje zadataka borbene obuke.

Podsetimo, ruski presednik Vladimir Putin i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko u ponedeljak su dogovorili formiranje zajedničke grupe vojnih trupa, regionalnog karaktera.

"U vezi sa zaoštravanjem na zapadnim granicama Saveza (Rusije i Belorusije), dogovorili smo se da rasporedimo regionalnu grupaciju Ruske Federacije i Republike Belorusije. Sve je to prema našim dokumentima. Ukoliko nivo pretnje dostigne sadašnji nivo, počinjemo da koristimo grupe Savezne države", rekao je Lukašenko nakon samita Saveza nezavisnih država u Sankt Petersburgu.

Podsetimo, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko smatra se, pored čečenskog lidera Kadirova, najvećim saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()