Belousov: Rusija potisnula ukrajinske snage kod Harkova za osam do devet kilometara

Rusi tvrde da je Ukrajina u maju izgubila više od 35.000 vojnika i više od 2.000 jedinica različitog naoružanja

31.05.2024. 12:33
  • Podeli:
mariupolj-ruski-vojsnik-reuters.jpg Foto: Reuters

Ruski ministar odbrane Andrej Belousov izjavio je danas da je ruska vojska u oblasti Harkova primorala ukrajinske snage da se povuku osam do devet kilometara i naveo da su ruske snage ovog meseca preuzele kontrolu nad 28 naselja.

Belousov je na sastanku Saveta ministara odbrane ODKB u Almatiju, u Kazahstanu, rekao da Rusija ''sistematski'' umanjuje borbeni potencijal ukrajinske vojske, prenosi Interfaks.

Prema njegovim rečima, Ukrajina je u maju izgubila više od 35.000 vojnika i više od 2.000 jedinica različitog naoružanja, među kojima i 290 tenkova i oklopnih borbenih vozila, uključujući četiri ''Abramsa'', sedam ''Leoparda'' i 12 ''Bredlija'', a oboreno je i 11 aviona i četiri helikoptera.

Belousov je istakao da se optimizuje borbeni rad ruskih trupa, razvija se odbrambeno-industrijski kompleks zemlje i unapređuje sistem obuke vojnog kadra.

''Tako da su uzaludni svi pokušaji da nam se nanese strateški poraz'', rekao je ministar odbrane Rusije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()