Belousov već prionuo na posao: Prioriteti su isporuka municije i popuna jedinica u Ukrajini

Istaknuto je i da je neophodno poboljšati vojno obrazovanje i "prilagoditi ga iskustvima iz specijalne vojne operacije"

14.05.2024. 14:52
  • Podeli:
andrej belousov, 13 maj 2024 - foto Reuters-66435e8b78d73.webp Foto: Reuters

Kandidat za ruskog ministra odbrane Andrej Belousov saopštio je danas da je trenutno najvažnije pitanje njegovog resora isporuka municije, raketa, dronova i sistema za elektronsko ratovanje snagama koje ratuju u Ukrajini.

Belousov, koji je govorio na plenarnoj sednici Saveta Federacije o prioritetnim oblastima rada ministarsta, rekao je i da jedno od glavnih pitanja popunjavanje redova Oružanih snaga Rusije, ali da nema govora o mobilizaciji i vanrednim merama, prenosi agencija RIA Novosti.

Takođe je istakao da je neophodno poboljšati vojno obrazovanje i "prilagoditi ga iskustvima iz specijalne vojne operacije".

On je još saopštio da je jedan od ključnih zadataka i integracija ekonomije Oružanih snaga u opštu ekonomiju zemlje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je u nedelju da se na mesto ministra odbrane imenuje bivši prvi potpredsednik vlade Andrej Belousov umesto Sergeja Šojgua, koji je bio na čelu ruskog ministarstva od 2012. godine.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()