Berbok: Nemačka ne može da prihvati da Kina uspostavlja bliže odnose sa Rusijom

Berbok je pozvala Kinu da iskoristi svoj uticaj na ruskog predsednika Vladimira Putina da obustavi napad na Ukrajinu

19.04.2024. 15:05
  • Podeli:
Tan2023-08-1612071913_8 analena berbok AP PhotoMarkus Schreiber)-64fec326aa8cb.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

Nemačka ministarka inostranih poslova Analena Berbok izjavila je danas da Nemačka ne može da prihvati da Kina uspostavlja sve bliže odnose sa Rusijom koja, kako je navela, vodi nelegalni rat protiv Ukrajine. 

"Ukoliko Kina otvoreno nastavi da uspostavlja sve snažnije partnerstvo sa Rusijom koja vodi nelegalni rat protiv Ukrajine, ... mi to ne možemo da prihvatimo", rekla je Berbok posle sastanka šefova diplomatije G7 na Kapriju u Italiji.

Berbok je pozvala Kinu da iskoristi svoj uticaj na ruskog predsednika Vladimira Putina da obustavi napad na Ukrajinu, preneo je Rojters.

Ministri inostranih poslova G7 saopštili su, posle trodnevnog sastanka na Kapriju, da su odlučni da "pojačaju kapacitete ukrajinske protivvazdušne odbrane kako bi spasili živote i zaštitili ključnu infrastrukturu".

Ukrajina je bila među glavnim temama sastanka na Kapriju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()