Besni rat na Bliskom istoku: Izraelci tvrde da su uništili oko 130 tunela u Pojasu Gaze

Inženjerijske jedinice radile su na čišćenju rute za vojsku da može da manevriše, locira i uništi Hamasove strukture

08.11.2023. 16:46
  • Podeli:
izrael tunel tw-654751821b66c.webp Foto: Twitter/Printscreen/@IDF

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su otkrile i uništile oko 130 tunelskih otvora u Pojasu Gaze otkako je počela kopnena operacija prošlog meseca.

Izraelske borbene inženjerijske jedinice radile su na čišćenju rute za vojsku da može da manevriše, locira i uništi Hamasove strukture, uključujući tunele i raketne bacače, preneo je Tajms of Izrael.

IDF navodi da su vojnici 460. brigade pronašle brojne ulaze u tunele, pored strukture sa automobilskim baterijama, za koje se smatra da su priključeni na sistem za filtriranje vazduha u tunelu.

Pešadijske snage Nahal su osvojile Hamasov kamp za obuku na severu Pojasa Gaze.

IDF ističe da su trupe unutar kampa pronašle skladište, gde su operativci Hamasa pripremili oružje i hranu kako bi izveli napad.

U okviru kampa pronađeno je i nekoliko ulaza u tunele, koji su uništeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()