Bez struje 40 odsto regiona Kijev

Kijevska oblast ponovo je bez struje

05.12.2022. 17:06
  • Podeli:
kijev ukrajina bez struje foto twitter @SpriterInfo1-1668873245452.webp Foto: Twitter@SpriterInfo1

Četrdeset odsto regiona Kijev ostalo je danas bez električne energije posle ruskih vazdušnih udara na ukrajinsku energetsku infrastrukturu, saopštio je regionalni guverner Oleksij Kuleba.

On je pohvalio efikasnost ukrajinske protivvazdušne odbrane i rekao da do sada nije video "kritične posledice" današnjih udara u regionu.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je da je protivvazdušna odbrana oborila većinu projektila i da su ekipe elektrodistribucije već počele da vrše popravke.

Rusija je danas izvršila novi talas vazdušnih udara u Ukrajini.

Prema navodima ukrajinskih zvaničnika, uništene su kuće na jugu zemlje, a na severu je nestala struja i poginule su najmanje dve oosbe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()