Bivši predsednik Hondurasa suočava se sa zatvorskom kaznom od 40 godina

Hernandez je bio predsednik Hondurasa, saveznika SAD u Centralnoj Americi, od 2014. do 2022. godine.

26.06.2024. 23:01
  • Podeli:
huan antonio hernandez reuters-667c215bd191d.webp Foto: Reuters

 Bivši predsednik Hondurasa Huan Orlando Hernandez suočava se sa zatvorskom kaznom od 40 godina nakon što je porota na Menhetnu utvrdila da je primio milione dolara mita kako bi zaštitio pošiljke kokaina za SAD.

Federalni tužioci pozvali su američkog okružnog sudiju Kevina Kastela da donese presudu da Ernandeza osudi na doživotni zatvor, prenosi Rojters.

Hernandez je bio predsednik Hondurasa, saveznika SAD u Centralnoj Americi, od 2014. do 2022. godine.

Hernandez je u zatvoru u Bruklinu od izručenja iz Tegusigalpe u aprilu 2022.

Tokom dvonedeljnog suđenja, tužioci su rekli da je Hernandez koristio novac od droge da bi podmićivao zvaničnike i manipulisao rezultatima glasanja tokom predsedničkih izbora u Hondurasu 2013. i 2017. godine. 

Njegov mlađi brat Toni Hernandez osuđen je na doživotni zatvor u martu 2021. nakon što je osuđen za drogu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()