Bizarna nesreća u Tenesiju: Auto usmrtio medveda koji je jeo palačinke bačene pored auto-puta

Aktivisti za zaštitu životinja pozvali su vozače i posetioce parka da na bezbedan način bace otpad u područjima gde žive mrki medvedi

05.10.2024. 15:22
  • Podeli:
Medved_mrki medved_grizli_Foto Pixabay-63ec90ca241ec.webp Foto: Pixabay

Auto je udario i usmrtio mrkog medveda koji je pokušavao da pojede palačinke bačene pored auto-puta u Nacionalnom parku Grejt Smoki Mauntins u američkoj saveznoj državi Tenesi, saopštila je danas Nacionalna služba parkova.

Grupa za zaštitu i spasavanje medveda saopštila je da se incident dogodio u blizini grada Taunzend, prenosi Skaj Njuz. Oni su naveli da je reč o mužjaku medveda koga je papirni tanjir sa palačinkama izbačen iz nekog vozila privukao tako blizu prometnog auto-puta.

Aktivisti za zaštitu životinja pozvali su vozače i posetioce parka da na bezbedan način bace otpad u područjima gde žive mrki medvedi.

Američka nacionalna služba parkova navela je na svom sajtu da je Nacionalni park Grejt Smoki Mauntins jedno od najvećih zaštićenih područja gde mrki medvedi mogu da žive u prirodnom okruženju.

Kako su dodali, u parku živi oko 1.900 medveda.

Ova služba propisala je novčane kazne do 5.000 dolara ili zatvor u trajanju od šest meseci za one koji bacaju smeće, hrane medvede, ili ostavljaju hranu na nepropisan način.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()