Blinken: Napravljen je korak ka oslobađanju talaca, na Hamasu je da odluči

Na razgovorima u Parizu su učestvovali Mosad, CIA i predstavnici Katara i Egipta

30.01.2024. 08:37
  • Podeli:
oslobođeni izraelski taoci, izrael, taoci - 26 nov 2023 - foto AP Photo Hatem Ali Tanjug-65638da7f1633.webp Foto: AP Photo/Hatem Ali/Tanjug

Američki državni sekretar Entoni Blinken izrazio je nadu da će doći do pauze u borbama u Gazi, a da će zauvrat biti oslobođeni izraelski taoci, posle razgovora u Parizu u kojem su učestvovali Mosad, CIA, predstavnici Katara i Egipta.

On je rekao da je napravljen dobar napredak i da postoji nada da će se krenuti napred.

"Rad na oslobađanju talaca je važan i obećavajući, a predlog koji se nalazi na stolu je snažan, ali i obavezujući. Na Hamasu je da odluči", rekao je Blinken, prenosi  Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()