Borba protiv ubijanja Palestinaca glađu: Brod sa 200 tona hrane za Gazu krenuo iz Larnake

Inicijativa se sprovodi odvojeno od američkog plana za izgradnju i upravljanje plutajućim pristaništem u blizini obale Gaze

12.03.2024. 10:59
  • Podeli:
brod Open Arms iz Larnake krenuo za Pojas Gaze, Larnaka, Kipar, humanitarna pomoć - 11 mart 2024 - profimedia-65f026b5a1c67.webp Foto: Profimedia

Brod koji prevozi skoro 200 tona hrane za Gazu napustio je jutros luku Larnaka na Kipru, u okviru testiranja novog pomorskog koridora za direktnu dostavu pomoći palestinskoj enklavi.

Brod u vlasništvu španske nevladine organizacije "Open Arms" isplovio je iz luke Larnaka, sa baržom koja nosi osnovne životne namirnice, a nije poznato gde je planirano da pristane kad stigne do Gaze, prenosi BBC.

Misiju, koju najvećim delom finansiraju Ujedinjeni Arapski Emirati, organizuje američka nevladina organizacija "World Central Kitchen", dok španska nevladina organizacija "Open Arms" obezbeđuje brod.

Inicijativa se sprovodi odvojeno od američkog plana za izgradnju i upravljanje plutajućim pristaništem u blizini obale Gaze, što će omogućiti brzu isporuku humanitarne pomoći, navodi BBC.

Humanitarne organizacije nameravaju da isporučuju pomoć direktno u Gazu, koja je pod blokadom od početka ofanzive Izraela kao odgovor na napad Hamasa 7. oktobra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()