Borelj: EU počinje da radi na novim sankcijama protiv Irana zbog napada na Izrael

Zapravo reč je o predlogu da se prošire sankcije

16.04.2024. 20:49
  • Podeli:
Žozep Borelj_Josep Borrell_Foto Reuters-63cecc8dad4ce.webp Foto: Reuters

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost  Žozep Borelj izjavio je danas da će EU početi da radi na predlogu više zemalja članica o uvođenju novih sankcija Iranu povodom napada na Izrael.

"Neke zemlje članice su predložile usvajanje proširenja restriktivnih mera protiv Irana. Poslaću zahtev diplomatskoj službi EU da započne neophodan posao povezan sa ovim sankcijama", rekao je Borelj posle hitne video konferencije sa ministrima spoljnih poslova država članica EU.

Borelj je pojasnio da je reč o predlogu da se prošire sankcije, koje bi između ostalog, ograničile isporuke iranskih dronova Rusiji, kao i iranskim saradnicima na Bliskom istoku, poput grupa Hamas i Hezbolah.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()