Borelj: Operacija Ukrajine u pravcu Kurska bila je ozbiljan udarac Putinovom narativu

Ova operacija spasiće živote i smanjiti razaranja u Ukrajini i pomoći u unapređenju mirovnih napora, naveo je visoki predstavnik EU

21.08.2024. 18:49
  • Podeli:
ukrajinska vojska, ukrajinski vojnici, kurska oblast - 17 avg 2024 - foto Reuters-66c61994e8f69.webp Foto: Reuters

Ofanzivna operacija ukrajinske vojske u pravcu Kurska bila je ozbiljan udarac za narativ lidera Ruske Federacije Vladimira Putina ocenio je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

"Ukrajinska ofanziva u regionu Kursk bila je ozbiljan udarac narativu ruskog lidera Putina. Ukidanje ograničenja upotrebe sredstava protiv ruske vojske, koja učestvuje u agresiji na Ukrajinu, u skladu sa međunarodnim pravom, imalo bi nekoliko važnih posledica", napisao je on na platformi Iks.

Borelj smatra da će to ojačati ukrajinsku samoodbranu i uništiti bezbedna mesta koja Rusija koristi za napade i bombardovanje ukrajinskih gradova i infrastrukture. Takođe, ova operacija spasiće živote i smanjiti razaranja u Ukrajini i pomoći u unapređenju mirovnih napora, naveo je visoki predstavnik EU.

"Kao što sam rekao ukrajinskom ministru spoljnih poslova Dmitru Kulebi, EU u potpunosti podržava borbu Ukrajine protiv ruske agresije. Radujem se susretu sa njim u Briselu i razgovorima sa ministrima spoljnih poslova i odbrane EU sledeće nedelje u vezi sa nastavkom naše podrške Ukrajini", rekao je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()