Britanija i dalje u šoku: Tinejdžer (17) optužen zbog ubistva tri devojčice u Sautportu

Mladić, uhapšen u ponedeljak, rođen je u Kardifu, a odrastao u mestu Benks u Lankaširu

01.08.2024. 11:33
  • Podeli:
Elsie Dot Stancombe, Bebe King and Alice Dasilva Aguiar, elsi dot stankomb, bibi king, alis dasilva agijar, deca ubijena u sautportu, sautport - 31 jul 2024 - foto Retuers-66ab551c4804c.webp Foto: Reuters

Britanske vlasti podigle su optužnicu protiv 17-godišnjeg mladića koji je u ponedeljak u plesnoj školi u Sautportu ubio troje dece a ranio 13 osoba, uključujući 11 dece, u napadu nožem.

Više od 100 ljudi je uhapšeno u Londonu tokom protesta zbog tog napada. Na protestu se juče okupilo hiljade ljudi, među kojima je bilo dosta pristalica desničara, u blizini premijerove rezidencije u Dauning stritu, uzvikujući "Spasite našu decu", "Želimo nazad svoju zemlju" i "Zaustavite brodove", aludirajući na problem s tražiteljima azila.

Istovremeno, u Mančesteru je u sredu uveče došlo do nereda zbog dezinformacija o osumnjičenom na internetu, a dve osobe su uhapšene, prenosi Gardijan.

Nekoliko sati pre toga, policija je saopštila da je protiv mladića, koji kao maloletno lice ne može da bude imenovan, podignuta optužnica za tri ubistva, po 10 tačaka za pokušaj ubistva i po jednoj tački za posedovanje ofanzivnog oružja.

Kako se navodi, mladić, uhapšen u ponedeljak, rođen je u Kardifu, a odrastao u mestu Benks u Lankaširu.

Tri devojčice mlađe od 10 godina su ubijene u napadu, a petoro dece se nalazi u kritičnom stanju. Dve odrasle osobe koje su pokušale da zaštite decu su takođe u teškom stanju.

Policija je istakla da nastavlja da sarađuje sa antiterorističkim jedinicama u nastavku istrage.

Dvojica muškaraca, starosti 18 i 25 godina, uhapšeni su u Mančesteru nakon što su policijske službenike gađali flašama i ciglama, a odvojena grupa mladića je napala vozača autobusa tokom protesta zbog ubistva dece u Sautportu.

Policija smatra da su neredi izbili zbog dezinformacija koje na internetu šire krajnji desničari, a saopšteno je da je usled pravovremene intervencije snaga bezbednosti sprečena veća šteta i ozbiljne povrede.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()