Britanski ministar odbrane u zanosu: U protekla četiri meseca uništeno 20% ruske flote

Tvrdi se da je posle napada na brod Novočerkask ruska dominacija u Crnom moru dovedena u pitanje

26.12.2023. 14:16
  • Podeli:
ruski desantni brod novočerkask, 2016, vojska rusije, ruska vojska, ruska mornarica -profimedia (1)-658a7f92980a0.webp Foto: Profimedia

Udari na rusku flotu u Crnom moru pokazuju da greše oni koji veruju da postoji zastoj u ratu u Ukrajini, rekao je danas britanski ministar odbrane Grant Šaps.

"Ovo najnovije uništenje Putinove mornarice pokazuje da greše oni koji veruju da postoji zastoj u ratu u Ukrajini! Nisu primetili da je u poslednja četiri meseca uništeno 20% ruske Crnomorske flote", napisao je Šaps na platformi X (Tviter).

Kako je naveo, ruska dominacija u Crnom moru je sada dovedena u pitanje, a nova Koalicija za pomorske sposobnosti koju predvode Velika Britanija i Norveška pomaže da se osigura pobeda Ukrajine na moru.

Ukrajinski mediji su ranije preneli, a Rusim potom i potvrdili, da je rano jutros taktička avijacija Ratnog vazduhoplovstva napala krstarećim raketama veliki desantni brod ruske Crnomorske flote Novočerkask kod Feodosije.

Južne odbrambene snage Ukrajine podelile su fotografiju ostataka ruskog desantnog broda Novočerkask na Telegramu.

"'Manja' šteta na velikom desantnom brodu Novočerkask... Ili, bolje rečeno, njegovi manji ostaci", navodi se u izveštaju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()