Brižit Makron je muškarac? Francuski predsednik odgovorio na neverovatne glasine

Konačno progovorio

10.03.2024. 11:50
  • Podeli:
Tan2023-10-0917451679_6 bridžit makron Kay Nietfelddpa via AP-6557d2b588684.webp Foto: Tanjug/Kay Nietfeld/dpa via AP

Francuski predsednik Emanuel Makron (47) odlučio je da odgovori na višegodišnje teorije zavera da je njegova supruga, Brižit (70), zapravo rođena kao muškarac i da je on sve vreme u braku sa transrodnom osobom.

Makron je te tvrdnje nazvao netačnim i izmišljenim.

"Najgora stvar su lažne informacije i fabrikovane priče. Ljudi na kraju veruju u njih i uznemiravaju vas, čak i u vašoj intimnosti", istakao je Makron na obeležavanju Dana žena u Parizu.

Brižitina ćerka, advokatica Tifen Ozan (40), koja retko daje intervjue, takođe se oglasila povodom "bolnih glasina".

"Zabrinjava me stanje u društvu kada čujem da društvenim mrežama cirkulišu priče da je moja majka muškarac. Svako može da kaže bilo šta o bilo kome, a potrebno je vreme da bi se to uklonilo", rekla je.

Naime, neverovatne spekulacije su se pojačale prošlog leta kada se pred sudom u Normandiji dvema ženama, vidovnjakinji Amandin Roj (52) i samoproklamovanoj frilens novinarki Nataši Rej (48), sudilo za klevetu.

Obe su tvrdile su četvorosatnom snimku, postavljenom na Jutjubu 2021, da je Brižit Makron rođena kao Žan-Mišel Tronjo 1953, ali to je zapravo ime njenog brata.

Dve žene su takođe tvrdile da Brižitin prvi muž, Andre-Lui Ozijer, nikada nije ni postojao, a da je njihove tri ćerke zapravo rodila rođaka Andre Luija.

Nakon što su podignute optužnice, Roj je morala da plati oko 1.000 evra kazne, a Rej oko 500.

Uprkos svemu, veza Emanuela i Brižit jeste specifična zato što su se upoznali kada je ona bila učiteljica u školi koju je Makron, tada 15-godišnjak, pohađao. Da stvar bude gora, njena ćerka Lorens je bila sa Makronom u odeljenju.

Iako je već tada imala 40 godina, to je nije sprečilo da započne romansu sa tinejdžerom.

Venčali su se 2007. kada je Makron imao 29 godina.

"Hvala vam što ste nas prihvatile, mi nismo baš normalan par", poručio je Makron Brižitinim ćerkama iz prvog braka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()