Broj raseljenih zbog poplava u Italiji porastao na više od 36.600

U oblasti Emilije Romanje crveni alarm ostaje na snazi i za sutra, a opasnost od klizišta je i dalje veoma velika, saopštila je civilna zaštita

21.05.2023. 14:51
  • Podeli:
Poplave Italija foto Tanjug:AP Photo:Luca Bruno-64652e021ef5d.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Broj raseljenih u italijanskoj pokrajini Emilija Romanja zbog katastrofalnih poplava povećao se na više od 36.600, od ​​kojih je većina evakuisana u oblasti Ravene.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni vratila se danas u Italiju da bi posetila područja pogođena poplavama pošto je u subotu pre završetka napustila samit lidera Grupe sedam (G7) u Hirošimi u Japanu, prenela je Ansa.

U oblasti Emilije Romanje crveni alarm ostaje na snazi i za sutra, a opasnost od klizišta je i dalje veoma velika, saopštila je civilna zaštita, navodeći da su vatrogasci imali 4.000 intervencija zbog poplava.

Helikopter koji je proveravao dalekovode za "Enel" se srušio kada su četiri osobe povređene, od kojih su dve u teškom stanju. 

Na snazi u Emiliji Romanji ostaje i vanredna situacija zbog poplava i neprestanih kiša, zbog kojih su ogromne površine pod vodom i javljaju se brojna klizišta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()