Čeka se potvrda iz Izraela: Hamas objavio datum i vreme početka primirja

Nema trenutne potvrde iz Izraela.

22.11.2023. 12:37
  • Podeli:
izrael reuters-655d1ffea91ef.webp Foto: Reuters

Zvaničnik Hamasa Musa Abu Marzuk rekao je da će privremeno primirje između terorističke grupe i Izraela stupiti na snagu sutra u 10 časova.

Saopštenje dolazi nakon što je Izrael postigao dogovor sa Hamasom o četvorodnevnom prekidu borbi i oslobađanju najmanje 50 od oko 240 talaca koje je Hamas oteo 7. oktobra, u zamjenu za oslobađanje 150 maloljetnih i ženskih palestinskih zatvorenika u izraelskim zatvorima, prenosi Nova.

Sporazum je preko noći odobrila izraelska vlada.

Abu Marzuk kaže da većina talaca koji će biti pušteni imaju strano državljanstvo, ne precizirajući da li imaju i izraelske pasoše, navodi Kanal 12. Izrael je rekao da će svi taoci biti državljani ili stanovnici Izraela.

Nema trenutne potvrde iz Izraela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()