Četiri osobe poginule u sudaru helikoptera u Australiji

Nesreća se dogodila u australijskoj državi Kvinslend

02.01.2023. 09:51
  • Podeli:
AUSTRALIJa sudar helikoptera twitter @ChaudharyParvez-63b29aeac3635.webp Foto: Printscree Twitter @ChaudharyParvez

Četiri osobe su poginule, a tri su teško povređene, kada su se dva helikoptera danas sudarila u blizini morskog parka u australijskoj državi Kvinslend, saopštila je policija.

Sudar se dogodio neposredno iznad tematskog parka na severnoj plaži Zlatne obale, popularne turističke destinacije u Kvinslendu, oko 14 časova po lokalnom vremenu, kada su u zabavnom parku bile brojne porodice koje uživaju na letnjem školskom raspustu, prenosi Skaj njuz.

Jedan helikopter se srušio, a drugi je uspeo bezbedno da sleti, navodi se u saopštenju policije u australijskoj državi Kvinslend.
Pregledano je 13 pacijenata zbog povreda zadobijenih u ovoj nesreći, saopštila je Služba hitne pomoći Kvinslenda. 

Australijska kancelarija za bezbednost saobraćaja istražuje sudar, saopštile su vlasti.

Region Zlatne obale je najposećeniji u januaru, kada je sezona odmora tokom leta u Australiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()