Četvrti republikanac najavio trku za nominaciju na predsedničkim izborima u SAD

Prema njegovom mišljenju, Tramp bi kao predsednički kandidat bio "najgori mogući scenario"

02.04.2023. 21:08
  • Podeli:
asa hačinson reuters-6429d2350f46e.webp Foto: Reuters

Asa Hačinson, nekadašnji guverner američke savezne države Arkanzas iz redova republikanca, rekao je u intervjuu za Ej-Bi-Si njuz da će se kandidovati za nominaciju za predsednika SAD na izborima 2024. godine.

"Tramp bi bio najgori mogući scenario"

Asa Hačinson je naveo da će svoju kandidaturu zvanično objaviti tokom aprila.

Kao razlog za kandidaturu, Hačinson je istakao svoje šestomesečno putovanje kroz SAD, gde je, kako kaže, čuo stav građana o državnom rukovodstvu. "Uveren sam da ljudi žele lidere koji apeluju na ono najbolje u Americi, a ne samo na naše najgore instinkte".

"Moja poruka iskustva, doslednog konzervativizma i nade u budućnost kada će se rešiti problemi se kojima se Ameriknci suočavaju a mislim da to odjekuje“, rekao je Hačinson za Ej-Bi-Si njuz.

Naglasio je da ne veruje da bivši presednik SAD Donald Tramp treba da bude novi-stari lider zemlje, prenosi RTS.

Bivši guverner Arknazasa, koji je na ovoj funkciji bio osam godina, je proteklih meseci u više navrata kritikovao Donalda Trampa.

Prema njegovom mišljenju, Tramp bi kao predsednički kandidat bio "najgori mogući scenario" koji bi verovatno uvećao šanse sadašnjeg predsednika SAD Džozefa Bajdena da osovoji i drugi mandat.

Još troje republikanaca najavilo kandidaturu

Osvrnuvši se na optužnicu Velike porote Menhetna protiv Trampa, rekao je da je najviša funkcija u državi važnija od individue.

"I zato, zarad funkcije predsednika, mislim da bi to bio preveliki teret u kampanji i da Tramp mora da bude u stanju da se koncentriše na svoj sudski proces koji ga iščekuje imajući u vidu pretpostavku nevinosti", smatra Hačinson.

Hačinson nije poznat po vatrenim govorima, već po mirnoj retorici, a na Tviteru svake nedelje prepodne objavljuje citate iz Biblije, navodi AP.

On je za sada četvrti kandidat republikanaca za predsedničku nominaciju, a svoju kandaturu su pored Trampa, istakli bivša ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli i preduzetnik Vivek Ramasvami.

Očekuje se da će se guverner Floride Ron Desantis na leto pridružiti ovoj grupi republikanskih kandidata za predsednika, dodaje Asošiejted pres.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()