CIA: Ukrajinska kontraofanziva nije uspela

Američki istraživački novinar tvrdi da je dobio informaciju o ovakvom izveštaju pravo iz krugova CIA-e

17.08.2023. 15:52
  • Podeli:
Tan2023-07-1618022794_7 ukrajina rat AP PhotoLibkos-64b655d746740.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Libkos

CIA je obavestila državnog sekretara SAD Entonija Blinkena da je malo  da će kontraofanziva u Ukrajini dati rezultate, izjavio je američki istraživački novinar Sejmur Herš, pozivajući se na zvaničnika američke obaveštajne službe.

"Do Blinkena je stiglo preko CIA da ukrajinski napad neće uspeti. To je bio šou Zelenskog i bilo je nekih u administraciji koji su verovali u njegove budalaštine", rekao je Herš.

Neimenovani zvaničnik naveo je da je Blinken želio da posreduje u mirovnom sporazumu između Rusije i Ukrajine kao što je njegov prethodnik Henri Kisindžer u Parizu 1973. godine uspeo da okonča rat u Vijetnamu, ali da je taj pokušaj "to bio veliki neuspeh".

Ukrajina je započela svoju kontraofanzivu početkom juna nakon višestrukih odlaganja. 

Od 4. avgusta Ukrajina je u kontraofanzivi izgubila više od 43.000 vojnika i 4.900 jedinica vojne opreme, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()