"Čišćenje" iza bivšeg predsednika Brazila: Bolsonarov sin osumnjičen za nezakoniti nadzor i špijuniranje

Prošle nedelje se na udaru federalne policije našao i Aleksandar Ramagem, kongresmen i bivši direktor obaveštajne agencije

29.01.2024. 13:02
  • Podeli:
Bolsonaro tanjug Thomas Santos-649f137f367c8.webp Foto: Tanjug/Thomas Santos

Karlos Bolsonaro, jedan od sinova bivšeg brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, našao se u ponedeljak na meti savezne policije u okviru istrage o navodnom nezakonitom špijuniranju tokom predsedničkog mandata svog oca, preneli su danas lokalni mediji.

Karlos Bolsonaro je gradski zastupnik u Rio de Žaneiru i njegova kancelarija je danas pretresena u okviru istrage, prenosi Rojters.

Federalna policija istražuje navodni nezakoniti nadzor građana od strane brazilske obaveštajne agencije (Abin) za vreme Bolsonarove administracije.

Prošle nedelje se na udaru federalne policije našao Aleksandar Ramagem, kongresmen i bivši direktor Abina lojalan Bolsonaru, koji planira da se kandiduje za gradonačelnika Rio de Žaneira.

Dokumenti Vrhovnog suda otpečaćeni prošlog četvrtka pokazali su da je špijunska agencija navodno sprovela nezakonit nadzor najmanje trojice sudija Vrhovnog suda i bivšeg predsedavajućeg Donjeg doma parlamenta u vreme trajanja Bolsonarovog predsedničkog mandata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()