CNN: SAD imale obaveštajne podatke da je Iran navodno spremao zaveru o ubistvu Trampa

CNN je takođe preneo da nema naznaka da je 20-godišnjak koji je u subotu pokušao da ubije Trampa povezan sa tom zaverom.

16.07.2024. 20:37
  • Podeli:
donald tramp - 15 jul 2024 - foto reuters (1)-6695ec3d8946e.webp Foto: Reuters

SAD su u poslednjih nekoliko nedelja dobile obaveštajne podatke o navodnoj zaveri Irana da pokuša ubistvo bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, preneo je danas Si-En-En (CNN) pozivajući se na neimenovane izvore.

CNN je takođe preneo da nema naznaka da je 20-godišnjak koji je u subotu pokušao da ubije Trampa povezan sa tom zaverom.

Ranije danas vršilac dužnosti iranskog ministra spoljnih poslova Ali Bageri Kani izjavio je da ostaje otvoren za obnavljanje pregovora sa SAD o svom nuklearnom programu radi obnavljanja sporazuma, nakon što su se SAD 2018. godine, dok je predsednik bio Tramp, povukle iz nuklearnog sporazuma između Irana i šest svetskih sila koje su ograničile nuklearne programe Teherana.

Indirektni pregovori između SAD i Irana o oživljavanju tog sporazuma su u zastoju.

Iran je smanjio ispunjavanje svojih obaveza na osnovu sporazuma zbog sankcija koje su SAD uvele prema Teheranu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()